Ord kommer alltid att vara ord

Jag tror att alla någon gång har råkat släppa ut något ord eller mening någon gång som inte alls var meningen att den skulle komma ut. Vad ska man göra då? Be om ursäkt för att man var slapp i mun eller bara låta orden sugas in av åhörarna? Det är något jag alltid har svårt med, veta vad som skulle vara det rätta att göra. Det är ju så svårt att veta hur ens ord uppfattas av andra.


Alla bör tänka sig för innan man säger något för vi alla har fått erfarna ord som faktiskt har sårat. Men, varför sårar ord så mycket? Borde inte våra handlingar i livet betyda mer en ett par värdelösa ord? Vi behöver ord för att kommunicera men när det kommer till relationer, vänskapliga eller kärlek, då borde våra handlingar betyda så mycket mer.


”What are words if we really don’t mean them when we say them?” – Chris Medina, What Are Words.

Chris Medina skrev den här låten till sin fru efter att hon vart med i en bilolycka och fått en hjärnskada. Han vill verkligen visa för henne och andra att hans ord om att aldrig lämna henne inte bara var ord och det tänker han nu bevisa genom sin handling. Jag tror i alla fall inte att han använder bara ord för att visa henne att han fortfarande står vid hennes sida.

Försök nästa gång du råkar säga något du inte tänkte säga att visa vad du menar i dina handlingar. Du bestämmer själv hur men visa vad du tycker och tänker.


Våra ord är starka. Våra ord är våra. Våra ord kommer alltid att såra.

 

Mathilda Theorén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0